Nieuwbouw - Ontdek het nieuwbouwaanbod

Terug naar Project

Buurtschap Coulissen - Halfvrijstaand

Buurtschap Coulissen; méér dan een huis; groen, duurzaam en sociaal.

In een nieuw te bouwen buurtschap aan de zuidrand van de wijk Oostindie in Leek kun je wonen in een groene omgeving waar buren naar elkaar omkijken. Nabuurschap en saamhorigheid zijn belangrijke waarden, met behoud van en respect voor elkaars privacy. Als toekomstig bewoner koop je meer dan een huis. Je bent ook mede-eigenaar van het Buurtschapshuis en het gezamenlijke buitenterrein. Een moestuin, pluktuin of speeltoestellen voor de kinderen? Hoe het terrein er precies uit gaat zien, bepaal je als toekomstige bewoners samen.
“Uniek aan de Coulissen is dat je woont in een gezamenlijk, natuurlijk landschap”, vertelt Bart van Laos Landschapsarchitecten. “Bloemrijk gras, inheemse bomen en struiken bepalen de sfeer. Rondom het landschap liggen natuurvriendelijke oevers langs de waterpartij. De 15 woningen liggen als eilanden in het landschap. Dat alles maakt het een fantastische plek om te wonen en kinderen op te laten opgroeien.”

Het plan en de woningen
Het plan bestaat uit een gemeenschappelijk buurthuis en buitenterrein en 7 vrijstaande, 4 half-vrijstaande, 2 hoekwoningen en 3 tussenwoningen.


HALFVRIJSTAAND:
Ook de halfvrijstaande woningen zijn in twee typen beschikbaar:
Type C Levensloop of type D Gezinswoning


Woningtype C: halfvrijstaande, levensloopgeschikte woning van ca. 89 m²
(kavels: 5 en 15)
INDELING

Begane grond:
Entree/hal, toilet en bijkeuken van ca. 6,4 m². De woonkamer met open keuken heeft een gezamenlijke oppervlakte van ca. 43,6 m² en tuindeuren of een schuifpui naar de veranda. Op de begane grond zijn verder een royale slaap-/werkkamer van ca. 13,1 m² en een badkamer van ca. 5,0 m². De inpandige berging van 5,0 m² is van buitenaf te bereiken.

Woningtype D: halfvrijstaande gezinswoning XL van ca. 151 m²
(kavels: 6 en 14)

Begane grond:
Entree/hal, toilet, trapopgang, bijkeuken van ca. 5,7 m². De woonkamer met open keuken heeft een gezamenlijk oppervlakte van ca. 38,2 m² en tuindeuren of een schuifpui naar de veranda. Op de begane grond zijn verder nog een royale slaap-/of werkkamer van ca. 13,1 m² en badkamer van ca. 5,0 m². De inpandige berging van 5,0 m² is van buitenaf te bereiken.

Verdieping:
Op de verdieping zijn 3 of 4 royale slaapkamers en een badkamer te realiseren.


Deel de woning naar eigen wens in:
De woningen zijn naar je eigen woonwensen aan te passen. Bijvoorbeeld openslaande tuindeuren of een schuifpui, een uitbouw aan de voor- of achterzijde of denk hierbij aan een laadpaal voor de elektrische auto. Bekijk de mogelijkheden per woningtype in de presentatie.

Het Buurthuis:
Het buurtschapshuis is bedoeld om elkaar te ontmoeten. Je kunt er zelf activiteiten organiseren, een feestje geven of vergaderen. Hoe het buurthuis er precies uit gaat zien, bepalen de toekomstige bewoners met elkaar.
Het gezamenlijke groen
Alle woningen liggen rondom het gezamenlijke buitenterrein. Hier kan bijvoorbeeld een speelveld, moestuin of dierenweide komen. Deze plek is het hart van de buurt waar bewoners elkaar ontmoeten en waar gezamenlijk wordt gewerkt aan het onderhouden van het landschap. Als toekomstig bewoner ben je betrokken bij het ontwerp van dit gezamenlijke terrein. Het onderhoud aan het collectieve landschap gebeurt in eigen beheer, op ecologische wijze en met kleinschalige machines. De bewonersgroep zelf bepaalt of ze dit in eigen beheer doen of (deels) uitbesteden aan bijvoorbeeld een hovenier.

Parkeren:
Parkeren op eigen terrein bij het huis. Er is plek voor twee auto’s. Je kunt kiezen voor het plaatsen van een laadpaal.

Wonen aan het water:
Het is mogelijk om samen een collectieve steiger aan te leggen. Daarover beslis je samen met je toekomstige buren.

Kenmerken

Algemeen
Type Koopwoning
Eigendom n.v.t.
Prijs € 432.500,- tot € 445.500,-
Kavel 279 m2 tot 333 m2
Woonoppervlakte 89 m2
Inhoud 275 m3

Bouwnummers

Bouwnummer Prijs Kaveloppervlak Woonoppervlak Slaapkamer(s) Inhoud Status
5 € 445.500,- 333 m2 89 m2 1 275 m3 Verkocht onder voorbehoud
15 € 432.500,- 279 m2 89 m2 1 275 m3 Koop in Optie