Actueel

Nieuws

Tover met deze tips jouw nieuwbouwhuis om tot droomhuis Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

Tover met deze tips jouw nieuwbouwhuis om tot droomhuis

Je kunt met een aantal tips een nieuwbouwhuis eenvoudig aanpassen zodat deze compleet aansluit bij jouw woonwensen. Aanpassingen aan een nieuwbouwwoning vallen vaak onder meerwerk, hierbij komen dan ook extra kosten kijken. Dit kan al snel boven budget komen, maar toch zijn er manieren om met een paar tips wel voor elkaar te krijgen. Tover met deze tips jouw nieuwbouwhuis om tot droomhuis!

Tip 1: Nieuwbouwhuis aanpassen met meerwerk én minderwerk

Standaard wordt een nieuwbouwwoning, neem nieuwbouw in Leek , opgeleverd met basisvoorzieningen. Alles wat je hiernaast wilt laten uitvoeren komt onder de noemer meerwerk. Een nieuwbouw tip die altijd verstandig is, is om vooraf de meerwerklijst te bekijken.

Zo weet je zeker waarvoor je extra moet betalen en wat de bijkomende kosten zijn. Hierdoor kom je niet voor onaangename, dure verrassingen te staan. Meerwerk nieuwbouw tips die áltijd een goed idee zijn (als je het kunt betalen) zijn:


Een uitbouw
Veel/extra lichtpunten
Verplaatsing van muren
Loze leidingen doortrekken
Veel stopcontacten
Een buitenkraan
Vloerverwarming


Hiernaast kun je goed kijken naar het minderwerk. Als je dingen van de basisvoorzieningen schrapt, krijg je hier doorgaans een vergoeding voor. Kijk dus welke dingen je wellicht zelf kunt oppakken in plaats van laten uitvoeren door de aannemer. Je kunt met deze tips een nieuwbouwhuis al op verschillende punten aanpassen.

Tip 2: Kies welk werk je na de oplevering van het huis kunt doen

Het fijne van meerwerk bij nieuwbouw is dat deze werkzaamheden direct worden uitgevoerd en dus klaar zijn bij de oplevering van het huis. Echter is het hierdoor ook een stuk prijziger dan werkzaamheden die je hierna laat uitvoeren.

Een budget tip voor nieuwbouwhuizen is dus om te kijken welke werkzaamheden je zelf kunt uitvoeren. Als je de meerwerklijst hebt ontvangen, kijk dan of er zaken zijn die je later zelf kunt uitvoeren of door een ander bedrijf laat doen. Dit kan je een hoop geld besparen en je hebt hiermee nog meer mogelijkheden en keuzevrijheid.

Let hierbij wel op de timing van werkzaamheden. Sommige keuzes zijn zo ingrijpend dat je ze beter gelijk kunt laten uitvoeren tijdens het meerwerk. Plan je dit op een later moment kan het zo ingrijpend zijn dat je het wellicht niet meer doet en spijt krijgt. Je moet hier dus een goede overweging in maken.

Tip 3: Start met onderhandelen

Over de prijs en vergoedingen van minder- of meerwerk kun je vaak onderhandelen met de projectontwikkelaar van het nieuwbouwhuis. Tips om dit voor jezelf zo gunstig mogelijk te maken is het starten met onderhandelen over vaste prijzen én bundel je krachten met andere kopers.

Onderhandel allereest over vaste prijsafspraken. Door akkoord te gaan met termen als ‘prijs op aanvraag’ of ‘prijs nader te bepalen’ kunnen de kosten nog erg tegenvallen. Maak dus altijd vaste afspraken over prijzen. Om tot scherpe prijzen te komen kan het helpen om je krachten te bundelen met andere kopers van het nieuwbouwproject.

Tip 4: Controleer de oplevering van jouw nieuwbouwhuis

Om zeker te zijn dat alle zaken conform afspraken zijn uitgevoerd, is het belangrijk dit te controleren bij de oplevering. Daarbij kan het fijn zijn om een bouwkundige mee te nemen tijdens de oplevering, welke kan checken of het minder- en meerwerk op de juiste manier is uitgevoerd.

Als er zaken toch niet goed zijn uitgevoerd weet jij door de hierboven genoemde tips precies wat de werkzaamheden waren, welke prijzen zijn afgesproken en welke onderhandelingen zijn gemaakt. Bouw zelf jouw droomwoning met deze tips voor nieuwbouwhuis.

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur

In de wereld van interieurontwerp en huisinrichting staat maatwerk centraal als het gaat om het creëren van een unieke en gepersonaliseerde leefomgeving. Raamdecoratie op maat vormt hierbij al lang geen uitzondering meer. Steeds meer mensen kiezen zelfs voor maximaal comfort en gemak, met elektrisch bedienbare raamdecoratie. Los van deze smart home trend maken de talloze voordelen en stijlvolle opties de keuze voor maatwerk bijzonder aantrekkelijk. Want met op maat gemaakte raamdecoratie creëer je in vergelijking met standaard, kant-en-klare opties, een unieke en veel persoonlijkere woonstijl in huis. Of het nu gaat om plissés , jaloezieën, rolgordijnen of Luxaflex®, maatwerk heeft een grote impact op zowel de esthetiek als de functionaliteit van jouw huis. Hieronder staan kort samengevat de 5 belangrijkste voordelen om voor raamdecoratie op maat te kiezen:

1. Unieke stijl en persoonlijke sfeer

Maatwerk geeft je volop de vrijheid om jouw raamdecoratie te ontwerpen, passend bij jouw eigen woonstijl en persoonlijkheid. Zo kies je uit verschillende stoffen, materialen, kleuren en patronen om een look te creëren die naadloos aansluit bij jouw interieur. Het resultaat is een uniek ingerichte kamer die echt de essentie van jouw stijl weerspiegelt waardoor jij je helemaal thuis voelt.

2. Perfecte pasvorm

Raamdecoratie op maat wordt specifiek aangepast aan de afmetingen van jouw ramen en ook deuren, waardoor een perfecte pasvorm is gegarandeerd. Dit zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar ook voor de perfecte lichtinval overdag of juist een verduisterend effect ’s nachts. Een goede pasvorm voorkomt tocht, warmteverlies of juist opwarming van de kamer via de ramen. Zo draagt op maat gemaakte raamdecoratie bij aan een hogere energie-efficiëntie van jouw huis.

3. Volledige controle over lichtinval en privacy

Met maatwerk ga je voor de maximale controle over lichtinval en privacy. Afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften kies je voor lichtdoorlatende, verduisterende of transparante materialen. Voor elke kamer en stijl is er de perfecte raamdecoratie op maat, van verduisterende rolgordijnen voor de slaapkamer tot sfeervolle semi-transparante vouwgordijnen op maat voor een knusse woonkamer, alles kan. Bovendien zijn er veel opties wat de bediening van de raamdecoratie betreft. Denk bijvoorbeeld aan een koord, bedieningsstang, handmatige bediening. Of maak het jezelf heel comfortabel met slimme, elektrische bedienbare raamdecoratie waarbij je op elk moment van de dag via je smartphone het gewenste niveau van licht en privacy bepaalt.

4. Duurzame investering

Hoewel op maat gemaakte raamdecoratie soms wellicht een hogere investering vergt dan standaard opties, betaalt het zichzelf al op korte termijn terug. Hoogwaardige materialen en vakmanschap zorgen ervoor dat jouw raamdecoratie langer meegaat, waardoor je de raambekleding minder vaak hoeft te vervangen. Met op maat gemaakte jaloezieën , rolgordijnen of Luxaflex zorg je bovendien voor een betere isolatie van je ramen en deuren. Maatwerk bespaart je al op korte termijn geld en energiekosten en dat heeft ook een positieve impact op het milieu.

5. Professionele begeleiding

Bij het kiezen van raamdecoratie op maat, is het prettig om samen te werken met professionele interieurontwerpers. Want een raamdecoratie specialist helpt je op basis van zijn expertise en ervaring om weloverwogen beslissingen te nemen. Zo kies je makkelijk het type raambekleding dat precies aansluit bij jouw behoeften, stijl en budget. Bij Aanhuis.nl Groningen profiteer je volop van eerlijk advies, je kiest uit een ruim assortiment raamdecoratie en het inmeten en monteren nemen de vakmensen je graag uit handen. Het resultaat is de perfecte raambekleding in een naadloos ontworpen interieur dat zowel stijlvol als ook functioneel is.

Conclusie

Raamdecoratie op maat biedt een scala aan voordelen die jouw huis kunnen transformeren van gewoon naar buitengewoon. Van unieke stijl en perfecte pasvorm tot verbeterde functionaliteit en energie-efficiëntie, maatwerk is definitief een uitstekende oplossing voor elk raam en elke smaak. Als je op zoek bent naar een duurzame investering waarmee je comfort, stijl en sfeer in huis verbetert, dan is raamdecoratie op maat de ideale keuze voor jouw huis. Je bent van harte welkom aan de Hoendiep 97 c in Groningen om alle mogelijkheden in de winkel te komen bekijken.

 

 

Last van overlast door vogels? Hier zijn 4 tips om dit tegen te gaan Lokaal nieuws vrijdag 23 juni 2023

Last van overlast door vogels? Hier zijn 4 tips om dit tegen te gaan

Last van overlast door vogels? Of het nu gaat om duiven die je balkon bevuilen, meeuwen die je afvalzakken openrijten of spreeuwen die je oogst bedreigen, vogels kunnen soms voor frustratie en schade zorgen. Gelukkig zijn er diverse effectieve methoden om vogeloverlast tegen te gaan en je eigendom vogelvrij te houden. In dit artikel delen we vier handige tips om vogels af te weren. Met behulp van deze tips kun je de vogels op een vriendelijke manier ontmoedigen om zich te vestigen op jouw terrein en zo de overlast te verminderen. Je zult snel weer van je buitenruimte kunnen genieten zonder hinderlijke vogels. Dus laten we beginnen met het verkennen van de beste manieren om vogeloverlast te bestrijden.

Verander de omgeving

Een andere effectieve strategie om vogeloverlast te verminderen, is het aanpassen van de omgeving. Vogels worden aangetrokken door voedselbronnen, nestplaatsen en water. Door deze elementen te wijzigen, kun je vogels ontmoedigen om zich te vestigen in jouw omgeving. Zorg ervoor dat voedselresten worden opgeruimd, vuilnisbakken goed afgesloten zijn en eventuele waterbronnen afgedekt worden. Dit maakt je eigendom minder aantrekkelijk voor vogels.

Een effectieve oplossing

Een van de meest populaire methoden om vogels af te weren, is het gebruik van vogelverjagers . Deze apparaten maken gebruik van visuele, auditieve of tactiele prikkels om vogels af te schrikken. Enkele veelgebruikte vogelverjagers zijn de vogelverschrikker met bewegende armen, reflecterende tapes en ultrasone apparaten. Plaats ze op strategische locaties rondom je eigendom om vogels te ontmoedigen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij Van Breden . 

Maak gebruik van visuele afschrikmiddelen

Visuele afschrikmiddelen kunnen ook effectief zijn om vogels weg te houden. Vogels zijn gevoelig voor beweging en felle kleuren. Hang bijvoorbeeld reflecterende objecten op, zoals aluminiumfolie-strips of cd's die glinsteren in de zon. Deze bewegende reflecties zullen vogels verwarren en ontmoedigen om in de buurt te blijven. Daarnaast kunnen vogelafschrikmiddelen met roofvogelafbeeldingen ook helpen om vogels weg te jagen.

Installeer vogelwerende netten en spikes

Voor specifieke gebieden, zoals balkons, tuinen of fruitbomen, kunnen vogelwerende netten en spikes nuttig zijn. Vogelwerende netten worden gebruikt om bepaalde gebieden af te schermen en te voorkomen dat vogels er toegang toe hebben. Ze zijn ideaal voor het beschermen van groentetuinen en fruitbomen tegen vraatzuchtige vogels. Spikes kunnen worden gebruikt om randen van gebouwen, dakgoten of leidingen te beschermen tegen vogels die willen landen of nestelen. Deze fysieke barrières ontmoedigen vogels om zich te vestigen op die specifieke locaties.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Westerkwartier.

Aanmelden