Buurtschap Coulissen

Westerkwartier - Leek
Actueel aanbod

€ 359.500,- tot € 632.000,-

Kenmerken

Woonoppervlak
89 - 163m2
Kaveloppervlak
251 - 455m2
Inhoud
275 - 500m3

Over dit project

Buurtschap Coulissen; méér dan een huis; groen, duurzaam en sociaal.

In een nieuw te bouwen buurtschap aan de zuidrand van de wijk Oostindie in Leek kun je wonen in een groene omgeving waar buren naar elkaar omkijken. Nabuurschap en saamhorigheid zijn belangrijke waarden, met behoud van en respect voor elkaars privacy. Als toekomstig bewoner koop je meer dan een huis. Je bent ook mede-eigenaar van het Buurtschapshuis en het gezamenlijke buitenterrein. Een moestuin, pluktuin of speeltoestellen voor de kinderen? Hoe het terrein er precies uit gaat zien, bepaal je als toekomstige bewoners samen.
“Uniek aan de Coulissen is dat je woont in een gezamenlijk, natuurlijk landschap”, vertelt Bart van Laos Landschapsarchitecten. “Bloemrijk gras, inheemse bomen en struiken bepalen de sfeer. Rondom het landschap liggen natuurvriendelijke oevers langs de waterpartij. De 15 woningen liggen als eilanden in het landschap. Dat alles maakt het een fantastische plek om te wonen en kinderen op te laten opgroeien.”

Het plan en de woningen
Het plan bestaat uit een gemeenschappelijk buurthuis en buitenterrein en 7 vrijstaande, 4 half-vrijstaande, 2 hoekwoningen en 3 tussenwoningen.


VRIJSTAAND
De vrijstaande woningen zijn uit te voeren in twee typen:
Type A: vrijstaande woning (basis) van circa 146 m² woonoppervlak of
Type B: vrijstaande woning (breed ) van circa 163 m² woonoppervlak

Woningtype A - vrijstaande woning van circa 146 m²
(kavels 1, 2, 3, 4, 11, 12 en 13)

INDELING
Begane grond:
Entree/hal, toilet, trapopgang, woonkamer en open leefkeuken met een gezamenlijk oppervlakte van ca. 48,1 m² en een veranda, bijkeuken van ca. 7,5 m². Op de begane grond zijn verder nog een royale slaap-/of werkkamer van ca. 16,1 m² en badkamer van ca. 5,6 m². De inpandige berging van 7,0 m² is van buitenaf te bereiken.

Verdieping:
Op de verdieping zijn 3 of 4 royale slaapkamers en een badkamer te realiseren.

Woningtype B - vrijstaande woning XL van ca. 163 m²
(kavels 1, 2, 3, 4, 11, 12 en 13)

INDELING
Begane grond:
Entree/hal, toilet, trapopgang en bijkeuken van ca. 7,5 m². De woonkamer met open keuken met een gezamenlijk oppervlakte van ca. 48,1 m² heeft tuindeuren of een schuifpui naar de veranda. Op de begane grond zijn verder nog een royale slaap-/of werkkamer van ca. 16,1 m² en badkamer van ca. 5,6 m². De inpandige berging van 6,4 m² is van buitenaf te bereiken.

Verdieping:
Op de verdieping zijn 3 of 4 royale slaapkamers en een badkamer te realiseren.


HALFVRIJSTAAND
Ook de half-vrijstaande woningen zijn in twee typen beschikbaar:

Type C Levensloop of type D Gezinswoning
Woningtype C: halfvrijstaande, levensloopgeschikte woning van ca. 89 m²
(kavels: 5 en 15)

INDELING
Begane grond:
Entree/hal, toilet en bijkeuken van ca. 6,4 m². De woonkamer met open keuken heeft een gezamenlijke oppervlakte van ca. 43,6 m² en tuindeuren of een schuifpui naar de veranda. Op de begane grond zijn verder een royale slaap-/werkkamer van ca. 13,1 m² en een badkamer van ca. 5,0 m². De inpandige berging van 5,0 m² is van buitenaf te bereiken.

Woningtype D: halfvrijstaande gezinswoning XL van ca. 151 m²
(kavels: 6 en 14)

Begane grond:
Entree/hal, toilet, trapopgang, bijkeuken van ca. 5,7 m². De woonkamer met open keuken heeft een gezamenlijk oppervlakte van ca. 38,2 m² en tuindeuren of een schuifpui naar de veranda. Op de begane grond zijn verder nog een royale slaap-/of werkkamer van ca. 13,1 m² en badkamer van ca. 5,0 m². De inpandige berging van 5,0 m² is van buitenaf te bereiken.

Verdieping:
Op de verdieping zijn 3 of 4 royale slaapkamers en een badkamer te realiseren.

RIJWONINGEN
Ook de rijwoningen zijn in twee typen beschikbaar:

Woningtype E: Hoekwoning van ca. 120 m²
(kavels: 7 en 10b)

Begane grond:
Entree/hal, toilet, trapopgang; de woonkamer met open keuken heeft een gezamenlijk oppervlakte van ca. 31,5 m² en tuindeuren of een schuifpui naar de veranda aan de voorzijde van ca. 22,8 m². Op de begane grond zijn verder nog een royale slaap-/of werkkamer van ca. 15 m² en badkamer van ca. 4,8 m². De inpandige berging / bijkeuken van 10 m² is van binnen en buitenaf te bereiken.

Verdieping:
Op de verdieping is een indeling met 3 ruime slaapkamers, extra toilet en een badkamer te realiseren.
Woningtype F: Tussenwoning van ca. 102 m²
(kavels: 8, 9 en 10)

Begane grond:
Entree/hal, toilet, technische stook-/was- en bergruimte.
De woonkamer met open keuken heeft een gezamenlijk oppervlakte van ca. 32,6 m² en tuindeuren of een schuifpui naar de veranda over de volle breedte aan de voorzijde. Op de begane grond zijn verder nog een royale slaap-/of werkkamer van ca. 12,5 m² en badkamer van ca. 5,0 m².

Verdieping:
Op de verdieping is een indeling met 2 ruime slaapkamers, extra toilet en een badkamer te realiseren.

Deel de woning naar eigen wens in
De woningen zijn naar je eigen woonwensen aan te passen. Bijvoorbeeld openslaande tuindeuren of een schuifpui, een uitbouw aan de voor-of achterzijde of denk hierbij aan een laadpaal voor de elektrische auto. Bekijk de mogelijkheden per woningtype in de presentatie.

Het Buurthuis
Het buurtschapshuis is bedoeld om elkaar te ontmoeten. Je kunt er zelf activiteiten organiseren, een feestje geven of vergaderen. Hoe het buurthuis er precies uit gaat zien, bepalen de toekomstige bewoners met elkaar.

Het gezamenlijke groen
Alle woningen liggen rondom het gezamenlijke buitenterrein. Hier kan bijvoorbeeld een speelveld, moestuin of dierenweide komen. Deze plek is het hart van de buurt waar bewoners elkaar ontmoeten en waar gezamenlijk wordt gewerkt aan het onderhouden van het landschap. Als toekomstig bewoner ben je betrokken bij het ontwerp van dit gezamenlijke terrein. Het onderhoud aan het collectieve landschap gebeurt in eigen beheer, op ecologische wijze en met kleinschalige machines. De bewonersgroep zelf bepaalt of ze dit in eigen beheer doen of (deels) uitbesteden aan bijvoorbeeld een hovenier.

Parkeren
Parkeren op eigen terrein bij het huis. Er is plek voor twee auto’s. Je kunt kiezen voor het plaatsen van een laadpaal.

Wonen aan het water
Het is mogelijk om samen een collectieve steiger aan te leggen. Daarover beslis je samen met je toekomstige buren.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Buurtschap Coulissen
Start verkoop
2024 (3e kwartaal)
Woningen
4 van 16 beschikbaar
Prijs
€ 359.500,- tot € 632.000,-
Type woningen
(Patio)Bungalow, 2-onder-1-kap, Vrijstaand

Voorzieningen

Tuin
Tuin Rondom

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Westerkwartier.

Aanmelden