Terug naar Project

Buurtschap de Gast - type B

Buurtschap De Gast - Zuidhorn

Buurtschap de Gast is wonen in een groene omgeving, midden in uw eigen park. Daar waar u woont met oog en oor voor elkaar. Sámen, maar ook met respect voor elkaars privacy. Dat zijn de uitgangspunten van Buurtschap De Gast in Zuidhorn.

Een uniek project met 15 zelfstandige woningen en een aantal gedeelde voorzieningen, waarbij duurzaamheid van wonen en leven centraal staat. Gebruik van hoogwaardige materialen, zeer comfortabel en uitermate energiezuinig volgens de laatste BENG-eisen (verwarming middels vloerverwarming, een bodemwarmtepomp en zonnepanelen).

Het plan is gelegen tussen De Gast 45 tot en met 49 en de Rijksstraatweg in Zuidhorn. Het Buurtschap zal worden ontsloten via de Rijksstraatweg. In Buurtschap De Gast woont u op slechts 500 meter afstand van het bus- en treinstation en 950 meter van het centrum van het dorp met haar brede winkelaanbod.

Het plan bestaat uit een gemeenschappelijk buurthuis en drie typen woningen, te weten:
- 6 eengezinswoningen type A
- 3 eengezinswoningen type B
- 6 appartementen type C


De woningen
De eengezinswoningen bestaan uit twee typen. Woning Type A; tussenwoning met oppervlakte van 89 m² en hoekwoningen met oppervlakte van 107 m². En Woning type B; tussenwoning met oppervlakte van 92 m² en hoekwoningen met oppervlakte van 99 m².


INDELING Woning Type B
Type B tussenwoning (bouwnummer 14) en hoekwoningen (bouwnummers 13 en 15) hebben op de begane grond een ruime open keuken (van ca. 11 m²) en een tuingerichte woonkamer over de volle breedte (van ca. 30 m²). Door de vide heeft de woonkamer veel licht en ruimte en een plafondhoogte tot wel ruim 6 meter. De schuifpui biedt toegang naar het half overdekt terras met berging direct grenzend aan het groen. Vanuit de keuken en vanuit de ruime hal is de bijkeuken te bereiken, vanuit de de hal is verder een toilet en de trapopgang naar de verdieping toegankelijk. Op de verdieping bevinden zich twee kamers; een hoofdslaapkamer van 10,8 m², een hobby-/logeerkamer van 8,2 m² en ruimte voor een badkamer van 4 m².

De woningen zijn aan te passen met diverse opties, extra openslaande deuren of schuifpui, vergroten van het terras, slaapkamer en badkamer op de begane grond, etc.


Het buurthuis
De tuin met daarin een prachtige schuur is voor gemeenschappelijk gebruik. Hier kunt u uw fiets stallen en is de schuur te gebruiken als klus- of hobbyplek. In het buurthuis ontmoet men elkaar. Feestjes, vergaderingen of workshops organiseert u in dit buurthuis! Het gebouw heeft een gemeenschappelijke keuken, een huiskamer en zélfs een slaapkamer met badkamer. Zodoende dus uitstekend te gebruiken als feest- en logeergelegenheid.


Het groen
Alle woningen hebben een ruime privé buitenruimte. Met de aankoop van een woning in het project ‘Buurtschap de Gast’ wordt u naast het buurthuis, tevens mede-eigenaar van het parkeerterrein en het gemeenschappelijke groen. De tuin wordt voorzien van een kas, een kruiden- en moestuin en een boomgaard.


Zuidhorn
Zuidhorn is een komdorp in de gemeente Westerkwartier in de provincie Groningen. Het dorp telt circa 18.500 inwoners. Samen met het aan de kern vastgegroeide Briltil en het aan de andere zijde van het Van Starkenborghkanaal gelegen Noordhorn wonen er in totaal bijna 20.000 personen. De centrale as van het dorp wordt gevormd door de zandrug De Gast, waaraan eind 19e en begin 20e eeuw veel fraaie villa’s verrezen en dat in 2007 werd aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Zuidhorn ligt aan de spoorlijn Groningen - Leeuwarden en is verder door de N355 verbonden met de stad Groningen. Er rijden frequent bussen vanuit Zuidhorn naar de omliggende dorpen en de stad Groningen.

Kenmerken

Algemeen
Type Koopwoning
Eigendom n.v.t.
Prijs € 390.500,- tot € 399.500,-
Kavel 132 m2 tot 147 m2
Woonoppervlakte 92 m2 tot 99 m2
Inhoud 400 m3 tot 380 m3

Bouwnummers

Bouwnummer Prijs Kaveloppervlak Woonoppervlak Slaapkamer(s) Inhoud Status
13 € 405.205,- 147 m2 99 m2 2 400 m3 Verkocht onder voorbehoud
14 € 390.750,- 132 m2 92 m2 2 380 m3 Verkocht onder voorbehoud
15 - 147 m2 99 m2 2 400 m3 Verkocht